We stonden koffie te drinken en wat te kletsen toen er opeens beweging ontstond. Ik keek om me heen en ik vond twee vriendelijke ogen die naar de zaal wenkte. Het teken dat de workshop waar ik enorm naar uitkeek elk moment ging beginnen.

Altijd een leuk moment. Veel mensen lijken even verdwaald (ja, ik ook). Want waar ga je zitten?

Ik keek rond in de zaal. Vooraan zat iemand die geen beweging van de presentator wilde missen. Achteraan zat iemand die wilde voelen wat er in de gehele zaal gebeurde. Weer een ander leek zich niet bewust van zijn plek en keek ijverig in een notitieboek met een pen al zwevend boven het papier. Klaar om alles op te schrijven om op een later moment nog eens rustig na te lezen.

Let jij daar wel eens op?
Iedereen heeft een eigen manier van luisteren.

Een boekje voorlezen voor het slapen gaan. Vaste prik vroeger. Mama op de rand van het bed met het boek, mijn zus lekker tegen haar aan genesteld zodat ze de plaatjes goed kon zien. En ze hield natuurlijk goed in de gaten of mama geen bladzijde oversloeg of nog erger: zich niet hield aan de tekst. En ik? Tja. Ik banjerde wat rond in de kamer. Zat wat te rommelen. Klom soms op bed en er dan toch weer af. “Liefie, luister je wel?” vroeg ze weleens. “Ja, hoor!” zei ik dan verbaasd en ik kon inderdaad precies vertellen dat Pluk van de Petteflet zojuist Zaza de kakkerlak had gered.

Hoe luister jij het liefst?
Zou het kunnen dat je jouw manier van communiceren hierop aanpast?
Dan kan het zijn dat je onderweg mensen verliest, waarvan je juist wilt dat ze je volgen.

Echt leuk én nuttig om hier eens mee te gaan spelen.

Stuur je veel nieuwsbrieven, dan laat je misschien wat liggen bij mensen die graag iets willen horen. Ben je voornamelijk bezig met video, dan is dat lastig voor mensen die iets na willen lezen.

Zorg voor afwisseling. Blog, vlog, mail, post er op los. 😉 En vergeet de kracht van video, webinars, podcasts, e-books en je website niet.

“Leuk om mee te spelen. Hoezo? Ik begrijp dat het belangrijk is, maar ik word hier écht niet blij van.”
Gaat dit nu door je hoofd? Dan zou het zomaar kunnen dat je mijn hulp kunt gebruiken. 🙂 Op deze pagina kun je zien wat ik voor je kan betekenen.

Meer lezen? Lees hier een blog waarin ik schrijf over je kwetsbaar opstellen op social media.